четвер, 11 квітня 2019 13:04

Заступника голови президентської фракції викликали на допит

Заступника голови президентської фракції викликали на допит
Заступника голови фракції БПП Ігоря Кононенка викликали на допит в НАБУ. Фото: УНІАН

Національне антикорупційне бюро викликало на допит соратника президента і заступника голови фракції БПП Ігоря Кононенка та бізнесменів Григорія й Ігоря Суркісів. Про це НАБУ повідомило журналістам "Радіо Свобода", однак дати не уточнено.

Раніше журналісти програми "Схеми: корупція в деталях" (спільний проект Радіо Свобода і телеканалу "UA:Перший") оприлюднили записи телефонних розмов за участю соратника президента Кононенка та братів Суркісів, на яких обговорювали схему з виведення сотень мільйонів гривень із державних обленерго.

"З урахуванням відомостей, викладених у розслідуванні, Національним бюро викликано на допит осіб, які згадуються у відповідному сюжеті, у тому числі Кононенка І.В., Суркіса Г.М., Суркіса І.Р.", – сказано у відповіді НАБУ.

Журналісти на запит НАБУ передали детективам записи розмов Дмитра Крючкова з Кононенком і братами Суркісами – згодом їх долучили до матеріалів офіційного розслідування.

Редакція отримала записи розмов весни-літа 2015-го, на яких бізнесмен та екс-голова правління компанії "Енергомережа" Крючков, якого НАБУ розшукує тепер за виведення сотень мільйонів гривень із Запоріжжяобленерго, обговорює схему.

Для верифікації телефонних розмов "Схеми" передали зразки американським спеціалістам із Національного центру медіа-експертиз – освітньо-наукового центру Університету Колорадо у Денвері, створеного за підтримки Міністерства юстиції США.

Експертиза всіх надісланих голосів дала позитивний результат: показники вірогідності подібності голосів за шкалою, передбаченою цією методологією, високі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенко визнав помилки і "токсичність" деяких чиновників

Раніше повідомлялося, що Ігор Кононенко подасть до суду на журналістів "Радіо Свобода" за розслідування, у якому йдеться про його причетність до афер в енергетиці.

Зараз ви читаєте новину «Заступника голови президентської фракції викликали на допит». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі