субота, 06 квітня 2019 19:13

Порошенко визнав помилки і "токсичність" деяких чиновників

Президент Петро Порошенко у суботу зустрівся з представниками громадських організацій. Про це у Facebook написала директор Центру протидії корупції Дар'я Каленюк.

На зустрічі були 15-20 учасників.

Автор: Facebook.com/dkaleniuk
  Президент Петро Порошенко визнав помилку з кадрами
Президент Петро Порошенко визнав помилку з кадрами

"Це був реальний діалог, який тривав більше двох годин", - розповіла антикорупціонер.

За її словами Порошенко "визнав, що допустив 2 основні помилки за останні роки - кадри і комунікації".

Президент підтримав необхідність перезавантажити НАБУ і САП.

"СБУ. Порошенко за позбавлення функцій економіки цього органу. Водночас, функцій економічних розслідувань мають позбутися і інші правоохоронні органи, зокрема поліція. Шлях до цього - нова служба фінансових розслідувань/нацбюро фінансових розслідувань.

Обговорювали також кадрові питання стосовно Семочко та Демчини. Президент розуміє токсичність цих людей на їх посадах. Я сподіваюся, що вони полетять з посад найближчим часом. Ну хоча би хтось один з них ще до виборів", - розповіла Каленюк.

Порошенко заявив, що підтримує директора НАБУ Артема Ситника, хоча має зауваження щодо роботи органу.

Антикорупційні судді будуть призначені президентом в найближчі кілька днів.

"Звільнення Гордєєва та Рищука - цю вимогу ініціативи "Хто замовив Катю Гандзюк?" озвучили кілька учасників зустрічі. Відповідь Порошенка: сьогодні після розмови з президентом Гордєєв підписав заяву на звільнення. Офіційно він буде звільнений з посади керівника ОДА через 7-8 днів", - розповіла активіст.

"Мої роздуми: яким би корисним такий діалог був і для президента Порошенка, і для громадських активістів, і для всієї України, якби він відбувся вчасно. Водночас, я високо ціную та поважаю визнання президентом своїх помилок. Це сильний крок. Помилки можна виправити конкретними діями, деякими вже в найближчі дні. Адже довіра власне і вибудовується діями - з цим ми погодилися з президентом", - резюмувала Каленюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали козир Порошенка проти Зеленського

28 березня в Херсоні активісти влаштували пікет під будинком заступника голови Херсонської обласної державної адміністрації Євгена Рищука. Акцію протесту організували активісти на підтримку ініціативи "Хто замовив Катю Гандзюк".

Зараз ви читаєте новину «Порошенко визнав помилки і "токсичність" деяких чиновників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі