вівторок, 24 вересня 2024 23:26

Росія збирається атакувати АЕС - Зеленський в ООН

Росія збирається атакувати АЕС - Зеленський в ООН
Зеленський заявив світу про атаки на АЕС.Фото: пресслужба президента

Росія хоче атакувати три українські атомні електростанції і Київ має відповідні докази.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський під час промови на засіданні Ради безпеки ООН.

"Зараз, із наближенням третьої зими цієї війни, Росія знову намагається знищити нашу енергетику, і цієї осені вони діють ще цинічніше. Вони готуються атакувати наші атомні електростанції, три з них, ми маємо цю інформацію і маємо докази цього. Якщо Росія готова зайти так далеко, це означає, що нічого з того, що ви цінуєте, для Москви не має значення. Цей вид російського цинізму продовжуватиме завдавати ударів, якщо йому дадуть хоч якесь місце у світі", - сказав глава держави.

Зеленський також наголосив, що російський диктатор Володимир Путін порушив велику кількість норм і правил і він не зупиниться сам.

"Росію можна лише примусити до миру. І саме це потрібно - примусити Росію до миру як єдиного агресора в цій війні, єдиного порушника Статуту ООН", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Західні союзники не побачили нічого нового у плані перемоги Зеленського - Bloomberg

Володимир Зеленський пропонував світу українську формулу миру у 2022 році і у цій промові зазначив, що він пропонував дотримуватися цього Статуту.

"Зробити ефективним усе те, заради чого була створена ця організація. Кожен пункт "формули миру" ґрунтується на принципах, цілях та нормах Статуту ООН - на правах, які він гарантує країнам, і на резолюціях Генеральної асамблеї, які вже підтримані більшістю країн. І не існує різних версій Статуту ООН для різних частин світу. Немає регіональних квазістатутів", - наголосив він.

Уперше від 24 лютого 2022 року на високих міжнародних майданчиках обговорюється фінал російської війни в Україні. Про що це свідчить і чи реальні терміни, - досліджувала Gazeta.ua.

Зараз ви читаєте новину «Росія збирається атакувати АЕС - Зеленський в ООН». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі