неділя, 05 червня 2022 17:10

Спецтема: Війна Росії проти України

"Заплутана серединка" - британська преса дивується Байдену

"Заплутана серединка" - британська преса дивується Байдену
Британська преса критикує президента США Джозефа Байдена. Фото: @POTUS

Стриманість президента Сполучених Штатів Америки Джозефа Байдена прирікає Україну на довгу війну.

Про це пише британське видання The Guardian.

М'яко кажучи, це дуже дивно, що Байден готовий постачати передові ракети Україні лише в тому разі, якщо вони не будуть використані для удару по Російській Федерації. В той час, коли Путін обстрілює українців, коли йому заманеться.

Залишившись з ворогом сам на сам, президент України Володимир Зеленський просить надати важке озброєння. Але відповідь на заклики сильно затримується.

"Нам потрібно серйозно поставитися до того, щоб забезпечити армію України всім необхідним", - сказав колишній командувач НАТО в Європі генерал Філіп Брідлав.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В ЄС заявили про обов'язок перед Україною

Байден проігнорував вимогу міністра закордонних справ Великої Британії Ліз Трасс про повний вихід російських військ з Криму і Донбасу, пишуть.

Надто стримані цілі Байдена - це маніфест "заплутаної серединки". В якому становищі через це Україна? Вона все ще сама на полі битви, без важливого сучасного озброєння, вимушена воювати за власне життя "однією рукою", тому що іншу тримають її ж найближчі друзі.

"Підхід підкошених колін гарантує лише одне: війна буде дуже довгою. Лише прямий чи непрямий військовий тиск НАТО може змінити цю динаміку. Тепер Байден та інші лідери Заходу прирікають Україну саме на це", - пишуть.

The Guardian вказує на ще одну дивну річ: ООН добивається, щоб Росія дала згоду на експорт українського зерна з Одеси й інших портів. Але саме Путін блокує доставку 22 млн т української пшениці на Близький Схід і в Африку, де мільйонам людей загрожує голод.

"Не треба питати дозволу. Краще відправити багатосторонні сили, які прорвуть цю незаконну блокаду", - пише видання.

Небажання НАТО перехопити ініціативу теж незбагненне. Альянс продовжує пасивно реагувати на російську поведінку. А пропозиції закрити небо відкидаються як надто ризиковані.

102-ий день триває спротив України повномасштабній російські агресії. Втрати російських окупантів на 5 червня становили 31 150 осіб.

Ворог хоче оточити українські війська в районах Сіверськодонецька й Лисичанська, повідомляв Генштаб.

Зараз ви читаєте новину «"Заплутана серединка" - британська преса дивується Байдену». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі