четвер, 03 червня 2021 11:17

Захоплення влади Януковичем: суд дозволив заочне розслідування

Захоплення влади Януковичем: суд дозволив заочне розслідування
Проти Януковича розпочнуть заочне слідство. Фото: ria.ru

Шевченківський районний суд Києва дозволив заочного розслідувати справу про захоплення державної влади колишнім президентом Віктором Януковичем.

"Рішення суду надає обвинуваченню право на проведення розслідування стосовно підозрюваного за його відсутності", - вказують в Офісі генпрокурора.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Офіс президента хоче спілкуватися з регіонами

У вказаній справі розслідуватимуть обставини, за якими у вересні – жовтні 2010-го Янукович перевищив свої повноваження як президента. Зокрема вони стосуються повноважень законодавчої та виконавчої влади, унаслідок повернення в неконституційний спосіб дії Конституції 1996 року.

Росія відмовилася екстрадувати президента-втікача Віктора Януковича за запитом України. Офіс генпрокурора подасть ще один запит.

Ще у січні 2019-го Януковича визнали винним у державній зраді та заочно засудили до 13 років в'язниці. Печерський районний суд Києва за клопотанням 4 травня 2020 року обрав Януковичу запобіжний захід у вигляді заочного арешту. Київський апеляційний суд 16 листопада 2020-го скасував це рішення. У суді пояснили, що прокурор не довів факт оголошення Януковича у міжнародний розшук.

Зараз ви читаєте новину «Захоплення влади Януковичем: суд дозволив заочне розслідування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі