середа, 14 січня 2015 08:15

Західні партнери сумніваються в щирості Порошенка та Яценюка — політолог

Західні партнери сумніваються в щирості Порошенка та Яценюка — політолог
фото: www.ukrinform.ua

Конфлікт на Донбасі російський президент Володимир Путін затівав для того, щоб регіон став реакційним відстійником, куди кидатиме всіх своїх навіжених. Про це в інтерв'ю "Газеті по-українськи" сказав політолог Володимир Цибулько.

"Розраховував, що відправлятиме їх на війну, й ці люди не зможуть вчинити повстання на території Росії. А Україна розвернула цей сценарій на міжнародний рівень — там побачили загрозу собі. Тому ми переграли Путіна й опинилися в колі друзів. Хоча після того, як Порошенко не виконав низку обіцянок, насамперед про продаж бізнесу, в західних партнерів почало складатися враження, що ні він, ні Яценюк з ними не щирі. Через це вони оцінюють їх не як українських патріотів, а як частину пострадянської еліти, яка має свої особисті інтереси. Чому Захід постійно окремо веде переговори з Порошенком та Яценюком? Бачать нещирість, а поодинці це легше прочитується", - зауважив політолог.

За його словами, інтерес в Яценюка - стати доларовим мільярдером, яким уже є Порошенко.

"У прем'єр-міністра пряме управління фінансами. Кумедно чути, коли виходить президент і каже: дав доручення міністрові енергетики. Він не має права цього робити. Однак Порошенку хочеться комплексно впливати на економіку. Так само прагне все вирішувати у закордонній політиці. Але чому кілька місяців у нас не було послів у 23 країнах? А ті, що все ж таки призначені — невиразні. За винятком Андрія Дещиці, який працює в Польщі", - зазначив Цибулько.

Зараз ви читаєте новину «Західні партнери сумніваються в щирості Порошенка та Яценюка — політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі