середа, 24 січня 2024 04:11

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ в Кринках вперше ліквідували білоруса

Українські військові в Кринках на Херсонщині ліквідували громадянина Білорусі. Він воював на стороні російських окупантів.

Військовий квиток на ім'я Лазарєва Дениса Олександровича 1976 року народження видав військкомат Мінського району у грудні 2022 року, тобто вже після початку повномасштабного вторгнення, написав журналіст Андрій Цаплієнко.

"Він штурмував Кринки у складі 328 полку новоствореної 104 десантно-штурмової дивізії окупантів. Судячи з документа, у 2003-2004 роках Лазарєв служив у військовій частині №61357, дислокованій у столиці Білорусі. Також загиблий мав при собі залізничний квиток із Севастополя до Рязані на 9 січня та з Рязані до міста Ульяновськ на 11-те", - йдеться в публікації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт розповів, де окупанти втрачають найбільше техніки

Саме в Ульяновську дислокується 104 десантно-штурмова дивізія, додав він.

"Місяць тому британська розвідка повідомляла, що ця дивізія зазнала критичних втрат при штурмі Кринок. Перший підтверджений випадок участі білорусів у боях за Кринки", - підкреслив Цаплієнко.

Автор: Цаплієнко
  Білоруські документи вбитого
Білоруські документи вбитого
Автор: Цаплієнко
  Білоруські документи вбитого
Білоруські документи вбитого

На півдні річка Дніпро замерзла, що значно ускладнило переправу українським Збройним силам. Водночас російським окупантам важче діяти на островах Дніпра.

Підтверджених змін на цій ділянці лінії фронту не зафіксовано, йдеться у звіті американських аналітиків Інституту вивчення війни (ISW).

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ в Кринках вперше ліквідували білоруса». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі