четвер, 18 січня 2024 11:31

Спецтема: Війна Росії проти України

Розказали про нову складність для ЗСУ на Лівобережжі Херсонщини

Розказали про нову складність для ЗСУ на Лівобережжі Херсонщини
Військові аналітики повідомили про ускладнення на Лівобережжі. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

На півдні річка Дніпро замерзла, що значно ускладнило переправу українським Збройним силам. Водночас російським окупантам важче діяти на островах Дніпра.

Підтверджених змін на цій ділянці лінії фронту не зафіксовано, йдеться у свіжому звіті американських аналітиків Інституту вивчення війни (ISW).

"ЗСУ утримують свої позиції на східному (лівому) березі Херсонської області. Наразі підтверджених змін лінії фронту на цій ділянці не зафіксовано. Під Кринками також тривають позиційні бої", - сказано в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни посилили на фронті дронові удари по позиціях ЗСУ

Особовий склад 8-ї роти 810-ї окремої морської піхотної бригади (ЧФ РФ) підняв російський прапор над центром Кринок, заявляють російські блогери. Американські фахівці водночас не помітили жодних візуальних доказів, які підтверджують це твердження. Позиційні бої досі тривають під Кринками, наголошують аналітики.

"Підрозділи російської 205-ї мотострілецької бригади (49-ї ОМСБр) і 2-го зенітно-ракетного полку (104-ї дивізії ПДВ) діють поблизу Дніпровських островів і біля Козачих Лагерів (на захід від Кринок) відповідно", - зазначають експерти.

В Україні бойові дії точаться по всій лінії фронту. Російські окупанти скаржаться, що безпілотники та артилерія ЗСУ ускладнює їм логістику у Донецькій області, повідомляє американський Інститут вивчення війни (ISW). Ситуація в Харківській та Луганській областях залишається напруженою.

Зараз ви читаєте новину «Розказали про нову складність для ЗСУ на Лівобережжі Херсонщини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі