четвер, 04 квітня 2013 21:16

Влада відтягує час із вирішенням долі Луценка - експерт

Влада відтягує час із вирішенням долі Луценка - експерт
Володимир Цибулько. Фото: mnenie-ua.com

Рішення касаційної інстанції щодо першого вироку екс-міністру внутрішніх справ Юрію Луценко є намаганням влади відтягнути час.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політолог Володимир Цибулько.

"Мені здається, що влада просто витримує час для того, щоби коли раптом між трьома політичними силами з'явиться координація і виставиться остаточний баланс сил, тоді звільнення Луценка, а в перспективи і Тимошенко, просто зруйнує всю їхню координацію і баланс сил. Тому, швидше за все, мотив один — максимально тягнути, а по-друге, лякати своїх людей такою перспективою. І, відповідно, мати пакет обіцянок для Євросоюзу", - поянсив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Якщо Янукович накаже помилувати Луценка, то його будь-що винесуть із колонії - Баганець

Відповідаючи на зауваження, що звітувати перед Євросоюзом потрібно вже у травні, Цибулько зауважив, українська влада буде "годувати обіцянками" Європу ще довго.

"Все рівно це буде одна із таких тем, яку влада навчилася "продавати" за принципом: "то купи козу, то продай козу". Продати "козу" вони завжди встигнуть. При чому з Луценком є купа різних варіантів, як це може розрулити найбільш безболісно для влади", - наголосив експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вибірковість правосуддя не знімає відповідальності з Луценка – правозахисник

Говорячи про те, який найбільш імовірний варіант звільнення Луценка, Цибулько зауважив: "Варіантів багато. Просто там вже дозріває половина терміну і може бути як умовно-дострокове звільнення, так і чергова амністія".

Водночас, він зауважив, що українська влада ніколи не піде на особисте рішеня щодо Луценка.

"Варіантів дуже багато. Та на що влада точно не піде — це на персональне рішення персонально по Луценку. Мусять бути якісь судові інструменти. Інакше це персональне рішення одразу спровокує прецедентні сценарії і по цьому прецеденту можуть полізти інші судові справи. Влада найменше хотіла б створювати прецедент, сценарій, яким можуть скористатися в'язні, недотичні до політики", - підкреслив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вищий спецсуд почав розгляд другої касації Луценка, яка вже нічого не вирішує

Нагадаємо, що 3 квітня Вищий спеціалізований суд оголосив рішення щодо касаційної скарги екс-міністра Юрія Луценка. Суд залишив вирок Луценку - 4 роки позбавлення волі - в силі.

Зараз ви читаєте новину «Влада відтягує час із вирішенням долі Луценка - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі