середа, 20 квітня 2022 04:02

Спецтема: Війна Росії проти України

Виробник передасть Україні 100 дронів-камікадзе Switchblade

Виробник передасть Україні 100 дронів-камікадзе Switchblade
В Україні з'являться 100 дронів Switchblade. Фото: Мілітарний

Виробник дронів-камікадзе Switchblade, американська компанія AeroVironment, безкоштовно надасть Україні 100 безпілотників Quantix Recon та послуги з навчання Міністерству оборони та Силам тероборони.

"Для AeroVironment велика честь підтримувати народ України", - заявив президент та головний виконавчий директор AeroVironment Вахід Навабі, повідомляє сайт компанії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Румунія надасть Україні летальну зброю

Подаровані системи будуть відправлені цього тижня, після чого буде більше допомоги. Пожертви не залежать від інших систем AeroVironment, які вже надаються Україні урядом США.

Switchblade - тактичний ударний безпілотний авіаційний комплекс розробки американської компанії AeroVironment, призначений для ураження противника методом самознищення. Може бути класифікований як "літак-снаряд" чи "дрон-камікадзе" або ж "баражуючий боєприпас".

Switchblade достатньо малий для носіння в рюкзаку, а також можна запускати з різних наземних, морських і повітряних платформ.

Як запевняє компанія, завдяки своїй унікальній гібридній конструкції з вертикальним зльотом та посадкою Quantix Recon поєднує в собі переваги вертикального зльоту та посадки мультироторного дрону з дальністю польоту, швидкістю та ефективністю безпілотного літального апарату з нерухомим крилом.

Зараз ви читаєте новину «Виробник передасть Україні 100 дронів-камікадзе Switchblade». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі