четвер, 04 квітня 2024 15:20

Верховна Рада розчарувала українців. Її діяльність не схвалюють аж 75%

Згідно з лютневим опитуванням, 40% громадян України не схвалюють діяльність Верховної Ради, ще 37% скоріше не схвалюють.

Таким чином загальний показник перевищив 75%. Це показали результати опитування соцгрупи "Рейтинг" від імені Центру аналізу та соцдосліджень Міжнародного республіканського інституту, проведеного 17-21 лютого 2024 року.

За даними опитування, цілком схвалюють діяльність парламенту лише 3% з числа опитаних, скоріше схвалюють - 16%, ще 5% - не визначилися.

Відповідно до інфографіки, рівень схвалення діяльності ВРУ неухильно падає.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки українців вірять у таро, астрологію та екстрасенсів - опитування

Автор: iri.org.ua
  Рівень схвалення діяльності ВРУ неухильно падає
Рівень схвалення діяльності ВРУ неухильно падає

Зокрема, у квітні 2022 року цілком схвалювали діяльність Ради 23% громадян і 41% з числа опитаних - скоріше схвалювали. А вже у вересні 2023 року цей показник знизився до 5% та 22% відповідно.

Дослідження проводилося по всій території України (крім окупованих територій) з 17 по 21 лютого 2024 року. Метод опитування - телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера на основі випадкової вибірки мобільних номерів.

Всього було опитано 2,000 жителів України віком від 18 років. Вибірка не включає українців, які зараз не перебувають в Україні.

61,2% українців вважають за потрібне воювати до повної перемоги України, тобто відновлення кордонів 1991 року і вступу до Європейського союзу та НАТО.

Ще 38,8% - виступають за мирні переговори з Росією та двостороннє припинення вогню, свідчать результати соціологічного опитування всеукраїнської громадської організації "Передові правові ініціативи", проведеного 22-24 березня.

Зараз ви читаєте новину «Верховна Рада розчарувала українців. Її діяльність не схвалюють аж 75%». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі