неділя, 31 березня 2024 23:54

Спецтема: Війна Росії проти України

Більшість українців будуть воювати до повної перемоги: результати опитування

Більшість українців будуть воювати до повної перемоги: результати опитування
Українці відповіли, чи готові вони воювати до повної перемоги. Фото: УНІАН

61,2% українців вважають за потрібне воювати до повної перемоги України, тобто відновлення кордонів 1991 року і вступу до Європейського союзу та НАТО.

Ще 38,8% - виступають за мирні переговори з Росією та двостороннє припинення вогню, свідчать результати соціологічного опитування всеукраїнської громадської організації "Передові правові ініціативи", проведеного 22-24 березня.

У західних областях війну "до повної перемоги" підтримують 72,13% респондентів, за переговори з Росією - 27,87%. У східних та південних регіонах за перший варіант проголосували 51,16%, за другий - 48,84%.

Майже 85% українців вважають, що є вихід із важкої ситуації - об'єднання суспільства та створення відповідної коаліції національної єдності у парламенті та уряді.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Якщо Путін зникне - нічого не зміниться. Росіяни прокачані ненавистю до України - Буданов

77,61% опитаних не підтримують ухвалення Верховною Радою чинного проєкту закону про мобілізацію. Більшість українців вважають, що служити мають підготовлені силовики.

Найбільшою провиною влади українці бачать рівень корупції (28,6%), погане забезпечення армії (16,8%), провальну підготовку до війни (15,2%), руйнівну економічну політику (10,5%) та провальну соціальну політику держави (10,5%).

Було опитано в Україні (крім окупованих та прифронтових регіонів) та за кордоном (де найбільша кількість українських біженців) 5 329 респондентів віком від 18 років методом інтерв'ю face-to-face і телефоном. Похибка репрезентативності не перевищує 2,0%.

Більшість українців вважають важливими для України воєнні дії на території РФ.

Більшість українців впевнені, що підрозділам РДК, легіону "Свобода Росії" та "Сибірському батальйону" допомагають українські сили оборони.

Найбільш поширеними емоціями серед українців, що почули новини про бойові дії в Білгороді та Курську, стали радість (44,4%) та захоплення (33,2%).

А от співчуття до росіян, постраждалих від бойових дій, більшість українців не відчувають.

Зараз ви читаєте новину «Більшість українців будуть воювати до повної перемоги: результати опитування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі