вівторок, 02 квітня 2024 16:18

Скільки українців вірять у таро, астрологію та екстрасенсів - опитування

Скільки українців вірять у таро, астрологію та екстрасенсів - опитування
У тарологію вірять 15% громадян. Фото: Pexels

43% українців вірять у надприродні сили.

Про це свідчать результати опитування Київського міжнародного інституту соціології, яке проводили 17 лютого - 5 березня 2024 року.

"35% українців вірять в астрологію, 25% - в екстрасенсорні здібності, 15% - у тарологію. Щонайменше в одне з цього переліку вірять 43% українців", - зазначають соціологи.

В астрологію більше вірять жінки (49% серед усіх опитаних), ніж чоловіки (36%). У неї також частіше вірять старші люди (51%) та громадяни з дуже низьким статком (65%).

З картами таро та екстрасенсами ситуація схожа. Частіше у них вірять люди віком від 40 років, які мешкають у селах або невеликих містах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали конфесію, до якої належить більшість українців

"Кризові та психологічно складні періоди (як на суспільному, так і на особистісному рівнях) є "сприятливим" середовищем для зростання інтересу до таких речей, як астрологія, екстрасенсорні здібності, тарологія. Вибуховий розвиток цифрових технологій та їх міцне проникнення у повсякденне життя людей значно "спрощують" дотик українців до астрологів, віщунок тощо", - каже виконавчий директор КМІС Антон Грушецький.

Телефоном опитали 2008 громадян з усіх регіонів України, крім тимчасово окупованих територій. Статистична похибка такої вибірки не перевищувала 2,4% для показників, але в умовах війни додається певне систематичне відхилення.

Дуже релігійними є 31% українців. Про це свідчать результати нового дослідження релігійності європейців, яке проводив американський дослідницький центр Pew.

Виявилося, що релігія є дуже важливою для 22% українців, 35% мінімум раз на місяць бувають на релігійних службах, 29 % народу моляться щодня, абсолютно впевнені, що Бог існує, - 32% українців.

Зараз ви читаєте новину «Скільки українців вірять у таро, астрологію та екстрасенсів - опитування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі