четвер, 31 серпня 2023 12:12

Велика Британія призначила нового міністра оборони

Велика Британія призначила нового міністра оборони
Міністерство оборони Великобританії очолив досвідчений чиновник. Фото: eastnews.ua

Прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак 31 серпня призначив нового міністра оборони замість Бена Воллеса.

Пост зайняв ексочільник Міністерства енергетики та вуглецевої нейтральності Сполученого Королівства 44-річний Грант Шеппс, йдеться в повідомленні британського уряду в Twitter.

"Портфель міністра оборони стане вже п'ятим для політика, який обіймав посаду міністра транспорту (2019-2022), міністра у справах бізнесу, енергетики та промислової стратегії (2022-2023). Протягом тижня він також обіймав посаду голови британського МВС в уряді Ліз Трас", ‒ зазначають журналісти.

31 серпня міністр Бен Воллес подав у відставку напередодні очікуваних кадрових перестановок прем'єр-міністра.

Воллес звернувся до прем'єр-міністра Сунака, нагадавши, що вже більше чотирьох років займає посаду й за цей час збройні сили Великої Британії були на висоті в різних ситуаціях: від евакуації з Кабула до викликів щодо війни в Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Воллес офіційно подав у відставку. У Великій Британії буде новий міністр оборони

Новопризначений міністр оборони Великої Британії розпочав свою політичну кар'єру у 2005 році. Він був членом Палати громад, а 2012 року став співголовою Консервативної партії. Того ж року розпочав роботу в уряді, ставши міністром Кабінету міністрів. Був державним секретарем з питань бізнесу та очолював енергетику в уряді Ріші Сунака.

Минулого тижня, 25 серпня, Шеппс відвідав Київ.

Навесні 2022 року він прийняв у себе вдома сім'ю українських біженців, які поїхали з країну через повномасштабне вторгнення Росії. Крім того, Шеппс на посаді міністра транспорту допоміг створити потужну антиросійську транспортну коаліцію.

Президент США Джо Байден нібито перешкодив ексміністру оборони Великої Британії Бену Воллесу стати наступним генеральним секретарем НАТО після того, як Лондон почав просувати ідею навчання українських льотчиків на F-16 без схвалення Вашингтона.

Воллес нібито був фаворитом, щоб замінити Єнса Столтенберга на посаді глави НАТО наприкінці цього року, але не зміг заручитися підтримкою Вашингтона на тлі "напруженості", пов'язаної з військовою підтримкою України з боку Великої Британії.

Зараз ви читаєте новину «Велика Британія призначила нового міністра оборони». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі