середа, 20 березня 2024 18:34

В Україні вже є західні військові - польський міністр

В Україні вже є західні військові - польський міністр
Радислав Сікорський сказав про "таємницю, яку усі знають". Фото: Facebook.com/radeksikorski

Певна кількість військових фахівців країн Заходу вже присутні в Україні.

Про це, посилаючись на слова німецького канцлера Олафа Шольца, сказав міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський в інтерв'ю німецькому інформаційному агентству dpa. Сікорського цитує tagesschau.

"Як казав ваш канцлер, в Україні є деяка кількість військових з ключових країн. У польській у нас є вислів "таємниця Полішинеля" - на позначення таємниці, яку усі знають", - сказав польський міністр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Підсумки 20-го "Рамштайну". Будуть артилерійські снаряди і дрони

Сікорський схвально відгукнувся про те, що президент Франції Емманюель Макрон "не відкидає" відправлення в Україну військового контингенту. Однак заявив, що поляки "повинні бути останніми, хто це зробить".

"Україна і Польща були однією державою протягом 400 років. Це дало б поживу для російської пропаганди. Тому ми повинні бути останніми, хто це зробить (тобто відправить війська в Україну)", - сказав Сікорський.

"Я розумію стратегічну або, в даному випадку, тактичну логіку президента Макрона щодо зміни наративу. Нехай Путін турбується про те, що ми будемо робити", - заявив міністр закордонних справ Польщі.

26 лютого Емманюель Макрон зібрав у Парижі саміт лідерів. Президент Франції допустив відправку до України західних військ.

5 березня Макрон під час візиту до Чехії заявив, що союзникам України час активізуватися, підкресливши, що зараз не час бути боягузливим.

Зараз ви читаєте новину «В Україні вже є західні військові - польський міністр». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі