понеділок, 28 листопада 2022 01:58

В ООН назвали кількість українців, які покинули країну через війну і стали біженцями

В ООН назвали кількість українців, які покинули країну через війну і стали біженцями
Найбільше українців осіло в Польщі, Чехії та Німеччині. Фото: IMAGO

У Європі станом на листопад 2022 року перебуває щонайменше 4,75 млн громадян України, які втекли з країни після початку російського вторгнення в Україну.

При цьому цифра може бути неповною, оскільки враховуються тільки ті українці, які офіційно зареєстровані, як біженці, сказано у звіті Агентства у справах біженців ООН.

Так, особливий статус біженця з лютого по листопад 2022 року європейські країни надали 4 751 065 громадянам України - згідно зі звітами державних органів європейських країн станом на 22 листопада.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Серед українських біженців сталось масове отруєння

Найбільше українців осіло в Польщі, Чехії та Німеччині. Також чимало українських громадян знайшли притулок в Італії, Іспанії, Великобританії, Франції та Австрії.

У Єврокомісії вважають, що країнам, які приймають українських біженців, доведеться пристосовуватися до того факту, що українці залишаться у них на довгі роки після закінчення повномасштабної війни з Росією.

Тим часом українців закликали розглянути можливість виїзду з країни на зиму. Це допоможе заощадити електроенергію після пошкодження майже половини енергосистеми України в результаті масованих атак РФ.

Зараз ви читаєте новину «В ООН назвали кількість українців, які покинули країну через війну і стали біженцями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі