субота, 26 листопада 2022 11:47

Спецтема: Війна Росії проти України

У Єврокомісії розказали, що чекає на українських біженців після війни

У Єврокомісії розказали, що чекає на українських біженців після війни
Українські біженці залишаться в ЄС після закінчення війни. Фото: eastnews.ua

Країнам, які приймають українських біженців, доведеться пристосовуватися до того факту, що українці залишаться у них на довгі роки після закінчення повномасштабної війни з Росією.

Таку думку висловила віцепрезидентка Єврокомісії Дубравка Шуїця, зокрема щодо Німеччини та Польщі, пише RND.

"Ключова проблема полягає в тому, що ці сім'ї думають, що повернуться додому наступного дня після війни. Але цього не буде. Їхні школи та будинки зруйновані, їхні робочі місця втрачені. Мушу сказати це відверто, я сама пережила війну в Хорватії у колишній Югославії", – сказала вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українцям роз'яснили, чи досі можна виїжджати за внутрішніми паспортами

Шуїця у Єврокомісії відповідає за права дітей. Вона закликала жителів Європи не припиняти підтримувати українців, які потребують допомоги.

"Ми не можемо проявляти ознаки втоми, це не вихід. Ми повинні зробити все можливе – на рівні Європейського Союзу, а також на рівні держав-членів, таких як Німеччина, – щоб допомогти українським дітям, котрі втекли від війни, почуватися як удома", – додала віцепрезидентка Єврокомісії.

Українців закликали розглянути можливість виїзду з країни. Це допоможе заощадити електроенергію після пошкодження майже половини енергосистеми України внаслідок масованих атак РФ.

Зараз ви читаєте новину «У Єврокомісії розказали, що чекає на українських біженців після війни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі