пʼятниця, 21 квітня 2023 22:18

Спецтема: Війна Росії проти України

Успіх українського контрнаступу буде залежати від одного нюансу – розвідка Естонії

Успіх українського контрнаступу буде залежати від одного нюансу – розвідка Естонії
ЗСУ планують великий контрнаступ. Фото: 24 канал

В естонській розвідці пояснили, від чого буде залежати головна основа успіху контрнаступу Збройних сил України.

Все буде залежати від того, наскільки підрозділи ЗСУ зможуть разом ефективно тренуватись перед ним. Це найважливіший нюанс стратегічного успіху, заявив командувач розвідувальним центром Сил оборони Естонії полковник Марго Гросберг, якого цитує ERR.

За словами полковника, які саме українські підрозділи підуть у контратаку, це не найголовніше питання.У разі різноманітних операцій, особливо наступальних, вкрай важлива синхронізація різних родів військ як у часі, і у просторі.

Як приклад, Росія не змогла змусити свої сухопутні та повітряні сили діяти спільно, що частково пов'язано з дуже хорошою роботою української системи протиповітряної оборони, адже армії РФ не вдалося її знищити.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Столтенберг оцінив шанси ЗСУ на успішний контрнаступ

Також він прокоментував можливі дати контрнаступу.

"Погода була більш сприятливою для оборонних дій, а повітряна розвідка та авіаудари були утруднені через низьку хмарність. Наступний тиждень навряд чи принесе дуже великі зміни щодо цього: ті ж заходи, що й цього тижня, ймовірно, триватимуть у тих самих областях", – йдеться у заяві.

Він вважає, що скоріше за все український контрнаступ почнеться 9 травня, хоча й каже, що в основному росіяни прив'язуються до важливих дат.

"Щодо 9 травня я наголосив, що Україна – це зовсім інший регіон, особливо північно-східна та південна частини України, де багато залежить від погоди. Цього тижня йшов дощ, наступного тижня буде дощ. Мине ще три тижні, ці дати стануть неактуальні", – сказав розвідник.

Гросберг заявив, що обидві сторони зараз заощаджують боєприпаси.

ЗСУ зараз готуються до звільнення України від окупантів, а війська РФ посилено вибудовують оборону. Зокрема, в районі Запоріжжя та Херсона оборонні споруди зводяться одразу за декількома напрямками.

Зараз ви читаєте новину «Успіх українського контрнаступу буде залежати від одного нюансу – розвідка Естонії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі