середа, 08 квітня 2009 14:49

Ющенко звернувся до Конституційного Суду за президентські вибори

Ющенко звернувся до Конституційного Суду за президентські вибори
Президент Віктор Ющенко вніс до Конституційного Суду подання щодо оскарження постанови Верховної Ради про призначення президентських виборів на 25 жовтня 2009 року.

Про це повідомляє прес-служба президента.

Ющенко наголосив, на сьогодні суспільство розуміє, що кризові політичні явища розгортаються не в інституті президента, а насамперед у парламенті і, відповідно, в уряді.

Президент нагадав, що наразі у Верховній Раді немає більшості, практично не затверджений склад Кабміну та його керівник.

"Працює ціла система "временщиков"... левова частина влади просто не призначена і тримається у підвішеному стані", - сказав Ющенко.

Президент висловив переконання, що найкращим способом вирішення політичної кризи є осмислені дії - "без суєти та різного роду стихійних сценаріїв".

Як відомо, 1 квітня Верховна Рада призначила вибори президента на 25 жовтня.

2 квітня заступник глави Секретаріату Президента – представник президента у Конституційному Суді Марина Ставнійчук спрогнозувала, що Президент Віктор Ющенко звернеться до Конституційного Суду з проханням визнати не відповідні Конституції призначення чергових виборів президента на 25 жовтня після набуття чинності цієї постанови.

А сам Ющенко пізніше висловив готовність провести одночасно дострокові вибори парламенту і президента - нехай і в жовтні. Проте назвав рішення Верховної Ради про вибори президента на 25 жовтня таким, що не є законним.

Він вважає, що чергові вибори президента, якщо спиратись на Конституцію, мають пройти 17 січня наступного року.

За матеріалами: Українська правда, Gazeta.ua.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко звернувся до Конституційного Суду за президентські вибори». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі