вівторок, 07 квітня 2009 18:12

Ющенко розпустить Верховну Раду 25 квітня - російські ЗМІ

Ющенко розпустить Верховну Раду 25 квітня - російські ЗМІ

Президент України Віктор Ющенко оприлюднить указ про розпуск Верховної Ради 25 квітня, повідомляє ІА "Новий регіон" з посиланням на власне джерело в секретаріаті президента.

За його словами, підставою для підписання цього указу повинне стати вирішення Конституційного суду, що визнає уряд Юлії Тимошенко нелегітимним, оскільки за її призначення на пост прем"єра голосування в парламенті не проводилося.

Раніше про вірогідність такого розвитку подій сказав міністр юстиції Микола Оніщук, котрий вважається прихильником Ющенка. Він, зокрема, сказав, що для розпуску Ради у президента повинні з"явитися законні підстави. "Такі підстави повинні виникнути. Наприклад, це може бути пов"язано з рішенням Конституційного суду", - сказав міністр.

Президент України, наполягає, що якщо вибори президента відбудуться 25 жовтня (як ухвалила Рада), то й дострокові парламентські вибори теж повинні відбутися цього дня.

Цю позицію підтримує і Партія регіонів України.

Більшість прихильників Юлії Тимошенко вважають, що 25 жовтня повинні відбутися тільки президентські вибори, а для проведення парламентських час ще не прийшов.

Ющенко раніше заявляв, що вибори президента (без парламентських) можуть відбутися тільки 17 січня 2010 року.

"Вовремя" за матеріалами ІА "Новый регион"

Зараз ви читаєте новину «Ющенко розпустить Верховну Раду 25 квітня - російські ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі