середа, 11 жовтня 2006 16:51

Ющенко вважає вбивство Політковської нападом на свободу слова в Росії

 

Президент України Віктор Ющенко вважає, що вбивство відомої російської журналістки Ганни Політковської є нападом на свободу слова. Про це сьогодні на брифінгу в Секретаріаті заявив заступник голови Секретаріату президента Олександр Чалий.

- Президент з глибокою скорботою дізнався про це вбивство, він висловлює щирі співчуття сім"ї і друзям загиблої, і вважає, що цей розбійний напад на свободу слова повинен бути ретельно розслідуваний, а винні в його здійсненні - притягнуті до відповідальності, - зачитав Чалий позицію Президента.

Політковську вбили 7 жовтня в під"їзді свого будинку в Москві.

Нагадаємо, що президент Росії Володимир Путін не пов"язує смерть Політковської з її професією і вважає, що її статті майже не впливали на політичне життя в РФ.

- Дійсно, ця журналістка була гострим критиком нинішньої російської влади. Вона була відома в журналістських і правозахисних кругах, але її вплив на політичне життя в Росії був мінімальним, - сказав Путін, повідомляє Кореспондент.net.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко вважає вбивство Політковської нападом на свободу слова в Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі