четвер, 10 грудня 2009 11:50

Ющенко вимагає у Тимошенко терміново вигнати Луценка

Ющенко вимагає у Тимошенко терміново вигнати Луценка

Прем"єр-міністр Юлія Тимошенко повинна невідкладно звернутися з поданням до парламенту про звільнення Юрія Луценка із посади міністра внутрішніх справ.

Про це йдеться у листі президента Віктора Ющенка до Тимошенко, оприлюдненому на сайті президента.

"За останні роки Україна суттєво погіршила свій рейтинг доброчесності: із 99 місця у 2006 році до 146-го у 2009 році. Згідно із черговим звітом міжнародної правозахисної організації Transparency International щодо рівня корупції у світі "Барометр глобальної корупції -2009" Україна посіла останню сходинку серед "нових незалежних країн", - йдеться у листі.

Ющенко також вказує на зменшення кількості викритих корупційних правопорушень та притягнутих до адміністративної відповідальності корупціонерів.

Водночас, за словами Ющенка, кількість злочинів зростає, однак їх розкриття щомісяця стає все нижчим і досягло критичної межі, коли залишаються нерозкритими більше 30 % злочинів.

"На 1 грудня поточного року залишилися нерозкритими з минулих років майже 7 тис. умисних убивств, 18 тис. розбоїв, 216 тис. грабежів та близько 1 млн 400 тис. крадіжок", - наводить статистику президент.

Ющенко також звинуватив Луценка у тому, що міністр намагається перекласти свої "непрофесійні дії та провальні результати роботи на інших осіб".

"Ураховуючи викладене, пропоную невідкладно звернутися з поданням до Верховної Ради України про звільнення Луценка із займаної посади міністра внутрішніх справ України", - говориться у листі.

Нагадаємо, що учора Луценко пішов з наради за участі Ющенка, який звинуватив міністра у непрофесійності. Після цього керівник МВС заявив про розрив будь-яких стосунків з президентом."Я думаю, що це крапка на стосунках", - заявив він.

Коментуючи вислови Ющенка про те, що Луценку слід подати у відставку, міністр відповів: "Якщо він вважає, що мені потрібно подати у відставку, я дам відповідь Віктору Андрійовичеві Ющенку - не я захищав свого тестя, якого зловили на гарячому при отриманні хабара в 20 тис. баксів. Це робив Ющенко".

Gazeta.ua
Зараз ви читаєте новину «Ющенко вимагає у Тимошенко терміново вигнати Луценка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі