понеділок, 13 квітня 2009 13:36

Ющенко "ламатиме" депутатів послухатись МВФ

Ющенко "ламатиме" депутатів послухатись МВФ
Президент Віктор Ющенко переконуватиме парламент прийняти всі необхідні антикризові закони.

Про це повідомила прес-секретар президента Ірина Ванникова на брифінгу у понеділок.

Вона нагадала, що у понеділок о 13.30 розпочнеться координаційна нарада усіх органів державної влади та політичних сил в кризових умовах розвитку економіки.

"Головує президент Віктор Ющенко. Запрошено голову Верховної Ради, прем"єр-міністра, голову Нацбанку, лідера парламентської опозиції, а також представників Міжнародного валютного фонду та Світового банку", - додала прес-секретар.

За словами Ванникової, президент переконаний, що українська влада під час цієї зустрічі має зафіксувати консолідовану позицію щодо якнайшвидшого відновлення співпраці з МВФ. На його думку, Україна має виконати всі умови найбільшої світової фінансової установи.

"Віктор Ющенко наголосив, що як президент переконуватиме парламент прийняти всі необхідні антикризові закони. Він вважає, що єдиним шляхом до економічного порятунку держави є проведення економічних реформ", - зазначила Ванникова.

Міжнародний валютний фонд 5 листопада 2008 року схвалив рішення про виділення Україні стабілізаційного кредиту в об"ємі 16,43 млрд. доларів США для зміцнення довіри у фінансовому секторі і допомоги економіці країни, яка постраждала від світової фінансової кризи.

У листопаді 2008 року Україна отримала перший транш кредиту у розмірі 4,5 млрд. доларів.

У січні 2009 року в Україні працювала місія МВФ, яка повинна була ухвалити рішення про надання або ненадання Україні другого транша.

Тим часом, у лютому глава місії МВФ Джейла Пазарбазіолу повідомила, що МВФ планує повернутися до перегляду угоди stand-by між МВФ і Україною, а відповідно, до питання про надання другого транша кредиту.

За матеріалами: Українська правда, Gazeta.ua.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко "ламатиме" депутатів послухатись МВФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі