субота, 23 травня 2009 10:45

Ющенко готовий на все заради відкритих списків

Ющенко готовий на все заради відкритих списків
Президент Віктор Ющенко готовий піти на будь-які дострокові кроки, щоб добитися зміни виборчого законодавства.

Про це він заявив в ефірі "Свободи" на Інтері.

За його словами, вибори за закритими списками не будуть виходом, бо в парламенті "торгуються два клани".

"Я готовий піти на будь-які дострокові домовленості і кроки ради одного – щоб наступну владу ми вибирали відкритими списками, чесно і демократично", - наголосив президент.

Другим обов"язковим кроком Ющенко назвав конституційну реформу.

"Ми більше свідомо повинні формувати систему влади, а для цього ми повинні зробити зміну виборчої системи", - заявив президент.

"Бо те, що відбувається сьогодні, це не проблема персон – це проблема системи", - заявив президент. "Ми живемо, де немає програми дій, я б сказав уряду, але насправді однієї особи. Це є загроза, це є трагедія", - зазначив Ющенко.

"Це може призвести до того, що ми спонукаємо в парламенті закулісну конституційну реформу, мета якої – те, що не відбулося в вересні, може відбутися зараз – поділити країну на двох, продовжити каденцію парламенту на три роки, вибори президента в парламенті, провести тіньову реформу конституції і на 15-20 років ця країна не матиме демократії", - наголосив президент.

При цьому Ющенко попередив, що якщо країна втратить демократію, вона втратить незалежність, повідомляє Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко готовий на все заради відкритих списків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі