неділя, 15 січня 2023 09:42

Спецтема: Війна Росії проти України

Уряд Британії розкрив приємні подробиці нового пакету військової допомоги

Уряд Британії розкрив приємні подробиці нового пакету військової допомоги
Велика Британія разом із танками Challenger відправить Україні артустановки. Фото: unsplash.com

Велика Британія разом з 14 танками Challenger 2 передасть Україні ще й 30 самохідних артилерійських установок AS90.

Більше подробиць про новий пакет військової допомоги повідомлять 16 січня на слуханнях у Палаті громад, заявив міністр оборони Бен Воллес

Уже зараз відомо, що Британія не збирається затягувати постачання. Їхні військові негайно почнуть тренувати українських танкістів, а техніку передадуть протягом найближчих тижнів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна отримала нову військову допомогу від Німеччини: що передав ЗСУ Берлін

Британський уряд пояснив своє рішення тим, що перед Збройними Силами України відкривається "вікно", коли в Росії виникли проблеми з поповненням запасів, а моральний дух військ різко падає. Тому, щоб досягнути максимального ефекту, допомога має бути швидкою.

Днями стало відомо, що прем'єр-міністр Ріші Сунак схвалив передачу Україні танків Challenger 2. Перші чотири одиниці озброєння мають передати негайно.

Сунак чітко заявив, що доправлення танків в Україну має бути оперативним пріоритетом. Велика Британія має дотримуватися своїх зобов'язань перед Україною, і це включає забезпечення критично важливого обладнання для захисту та зміни розстановки сил на полі бою.

Зараз ви читаєте новину «Уряд Британії розкрив приємні подробиці нового пакету військової допомоги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі