середа, 10 липня 2013 14:45

Українці обходять всі державні побори, бо навчені гіркою практикою - експерт

Українці обходять всі державні побори, бо навчені гіркою практикою - експерт
Фото: reporter.zt.ua

Якщо будуть і надалі здійснюватись фінансові вилучення через грошові перекази, то українці повернуться до практики 90-х років.

Таку думку в коментарі Gazeta.ua висловив голова Комітету економістів України Андрій Новак.

"Українці фактично 20 років займаються заробітчанством за кордоном, та відправляють своїм родичам в Україні гроші. Вони вже знайшли методи, як обходити будь-які державні податки, чи збори", - наголосив він.

Окрім того, за його словами, "якщо будуть і надалі здійснюватись фінансові вилучення через грошові перекази, то українці повернуться до практики 90-х років, коли гроші передавали через рейсові поїзди та автобуси".

"Українці навчені гіркою практикою, як обходити всі державні побори. Тому, і відміняться цей механізм, бо ефекту для державного бюджету він дати не може", - резюмував голова Комітету економістів України.

Нагадаємо, 15 депутатів від фракцій "Батьківщина" та "УДАР" зареєстрували проект про відміну податку на грошові перекази із-за кордону при умові, якщо громадяни отримують гроші від близьких.

За словами депутатів, не важливо чи були сплаченні податки за кордоном або ні, в будь-якому разі зараз отримувач зобов'язаний платити податок за ставками 10 і 15 % від суми в залежності від її величини. Такі норми сприяють функціонуванню нелегального ринку переказів, які в свою чергу призводить до створення численних схем шахрайства.

Як відомо, впродовж 2012 року сума грошових переказів що надійшла в Україну від трудових мігрантів та національної діаспори склала 7,5 мільярдів доларів.

Зараз ви читаєте новину «Українці обходять всі державні побори, бо навчені гіркою практикою - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі