вівторок, 09 липня 2013 21:29

"Схем багато, аби було бажання" - експерт про уникнення податку на грошові перекази

"Схем багато, аби було бажання" - експерт про уникнення податку на грошові перекази
Борис Кушнірук Фото: unn.com.ua

Економічний експерт Борис Кушнірук переконаний, що люди намагаються уникати податку на грошові перекази із-за кордону. Таку думку він висловив в коментарі Gazeta.ua.

"В мене немає однозначного ставлення до цього податку. Зрозуміло, що у нас частина доходів людей не оподатковується, і це секрет Полішинеля. Проте це і є складова виживання громадян", - висловив думку економічний експерт.

"Тобто в умовах, коли є криза, і коли держава демонструє, що вона неефективно і не прозоро використовує кошти, за таких обставин введення таких податків – лише провокує людей. Вони скажуть, що не будуть перераховувати, а просто будуть ввозити готівкою. І будь-яким чином будуть робити так, щоб такі платежі не демонструвалися. Схем багато, аби було бажання", - наголосив він.

Окрім того, за його словами, українці знайдуть вихід із будь-якої складної ситуації. "Люди будуть відкривати картковий рахунок, видавати другу картку, кому вони рахують гроші, а там будуть зараховувати їх", - наголосив економічний експерт.

"Де ви будете доводити переказ грошей? Є схеми, за якими люди будуть уникати сплати подібного податку", - наголосив Кушнірук.

"Безперечно, добре, коли ця частина доходів не буде оподатковуватися, проте вони і є ключовими з точки зору переказу. Основна маса переказів пов'язана із тим, що наші заробітчани заробляють за кордоном, і передають своїм сім'ям", - резюмував він.

Нагадаємо, 15 депутатів від фракцій "Батьківщина" та "УДАР" зареєстрували проект про відміну податку на грошові перекази із-за кордону при умові, якщо громадяни отримують гроші від близьких.

За словами депутатів, не важливо чи були сплаченні податки за кордоном або ні, в будь-якому разі зараз отримувач зобов'язаний платити податок за ставками 10 і 15 % від суми в залежності від її величини. Такі норми сприяють функціонуванню нелегального ринку переказів, які в свою чергу призводить до створення численних схем шахрайства.

Як відомо, впродовж 2012 року сума грошових переказів що надійшла в Україну від трудових мігрантів та національної діаспори склала 7,5 мільярдів доларів.

Зараз ви читаєте новину «"Схем багато, аби було бажання" - експерт про уникнення податку на грошові перекази». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

18

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі