вівторок, 18 червня 2013 19:26

Українські заробітчани знайдуть способи, щоб не платити податок на грошові перекази - експерт

Українські заробітчани знайдуть способи, щоб не платити податок на грошові перекази - експерт
Фото: vkurse.ua

Українські заробітчани знайдуть способи, щоб не платити податок на грошові перекази отримані на поточні чи карткові рахунки. Про це на прес-конференції заявив голова Національного форуму профспілок Мирослав Якібчук.

"Українці знайдуть всі можливі способи, аби лиш не платити податок. Можуть передавати кошти через знайомих. Можуть класти гроші на банківський рахунок, а тоді в Україні його зняти. Є ще купа методів. І люди ними користуватимуться", - заявив Якібчук.

Нагадаємо, в Міністерстві доходів та зборів України заявили, що грошові перекази отримані українцями на поточні чи карткові рахунки з джерелом походження за межами України, розглядаються як іноземні доходи.

Як зазначається у повідомленні, такі доходи підлягають оподаткуванню за результатами подання річної податкової декларації та за ставками 15 або 17%. У відомстві нагадали, що якщо місячний дохід перевищує десятикратний розмір мінімальної заробітної плати, то ставка 17% встановлюється до суми такого перевищення (мінімальна з/п у січні-листопаді 2013 року становить 1,147 тис. грн).

Зараз ви читаєте новину «Українські заробітчани знайдуть способи, щоб не платити податок на грошові перекази - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

23

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі