середа, 15 травня 2013 15:26

Міністр схвалив прийнятий законопроект щодо антикорупційної політики

Міністр схвалив прийнятий законопроект щодо антикорупційної політики
Олександр Клименко. Фото: agrodep.kh.gov.ua

У Міністерстві доходів і зборів України схвально ставляться до прийнятого у вівторок Верховною Радою законопроекту щодо антикорупційної політики.

Про це сказав міністр Олександр Клименко.

"Ми підтримуємо прийняття подібної ініціативи, бо розглядаємо його не тільки як боротьбу з корупцією, а і як пакет, який наближує нас до європейських стандартів. Тобто, це додатковий крок до євроінтеграції", - пояснив він.

Клименко запевнив: "Зі своєї сторони Міністерство доходів і зборів проводить досить активну позицію щодо боротьби з корупцією. Ми започаткували низку центрів у цьому напрямку".

Він запевнив, що ключовим у цьому є те, що прийнятий законопроект є одним з так званих євроінтеграційних, які Україна має прийняти для підписання Угоди про асоціацію з Європейським Союзом.

"В цілому ми схвально ставимося до підтримання такого законопроекту і вважаємо, що це крок на шляху не тільки боротьби з корупцією, а й крок, який наближує до високих європейських стандартів, до яких ми прагнемо", - підкреслив міністр.

Нагадаємо, що вчора, 14 травня, Верховна Рада ухвалила в цілому проект закону щодо реалізації державної антикорупційної політики.

Закон передбачає відкриття для громадськості єдиного реєстру осіб, що вчинили корупційні правопорушення. Фінансові декларації високопосадовців мають з'явитися у вільному доступі, майже вдвічі знижується мінімальна сума витрат, за які вони вже мають у цих деклараціях звітувати. Крім того, з'являється механізм контролю фінансових декларацій чиновників

Зараз ви читаєте новину «Міністр схвалив прийнятий законопроект щодо антикорупційної політики». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі