середа, 15 травня 2013 12:12

Клименко запевнив, що бюджет наповнюється краще, ніж було передбачено

Клименко запевнив, що бюджет наповнюється краще, ніж було передбачено
Олександр Клименко. Фото: zn.ua

Бюджет наповнюється не просто стабільно, а ще й краще, ніж було передбачено.

Про це журналістам у Кабінеті міністрів розповів міністр доходів і зборів Олександр Клименко.

"Перш за все, бюджет виконується стабільно, - запевнив урядовець - Завдяки об'єднанню митної та податкової служби в міністерстві, ми отримали додаткові важелі по можливості детінізації економіки і, відповідно, маємо можливість їх виконувати".
Клименко зауважив: "Якщо говорити про тенденції і те, що сьогодні відбувається, то за звітний період, тобто за 4 місяці, зібрано 134, 7 млрд грн., що на 7,9 млрд грн. більше аналогічного періоду минулого року. Темп зростання складає близько 6,6%, що значно випереджає макропоказник".

Крім того, за словами міністра, щодо єдиного соціального внеску, то зростання фонду оплати праці відбулося на 5%, а збори збільшилися на 9.2%.

"Якщо говорити про відшкодування податку на додану вартість, то повернено за 4 місяці більше, ніж було до цього у минулому році на 22%. Фактично, ми випереджаємо ці темпи економічних показників, які є в країні", - розповів він.

Климеко додав: "Відповідно, у нас все досить стабільною Перспективу і прогнози ми також додатково бачимо в тих резервах, які ми відпрацьовуємо. Є сьогодні питання, над якими ми працюємо, але в цілому доходи державного бюджету випереджають основні економічні темпи".

Зараз ви читаєте новину «Клименко запевнив, що бюджет наповнюється краще, ніж було передбачено». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі