середа, 10 липня 2013 11:00

Експерт: Фіскальні структури намагаються знімати гроші із усього, грошові перекази — не виняток

Експерт: Фіскальні структури намагаються знімати гроші із усього, грошові перекази — не виняток
Фото: vidomosti-ua.com

Політолог Кость Бондаренко переконаний - те, що зареєстрували проект про відміну податку на грошові перекази із-за кордону при умові, якщо громадяни отримують гроші від близьких, ще не означає, що він буде втілений у життя.

Таку думку він висловив в коментарі Gazeta.ua.

"Я думаю, що від реєстрації до втілення закону є великий проміжок часу. Багато чого може змінитися. Треба дочекатися, коли він пройде через комітети, побачимо, що від нього залишиться в результаті", - наголосив експерт.

Окрім того, він зауважив, що "поки, ідея гарна, вона може бути сприйнята дуже добре".

"Так, в багатьох країнах вона вже втілена в життя, але ж у нас фіскальні структури намагаються, навпаки, знімати гроші із усього, що тільки можливо", - резюмував політолог.

Нагадаємо, 15 депутатів від фракцій "Батьківщина" та "УДАР" зареєстрували проект про відміну податку на грошові перекази із-за кордону при умові, якщо громадяни отримують гроші від близьких.

За словами депутатів, не важливо чи були сплаченні податки за кордоном або ні, в будь-якому разі зараз отримувач зобов'язаний платити податок за ставками 10 і 15 % від суми в залежності від її величини. Такі норми сприяють функціонуванню нелегального ринку переказів, які в свою чергу призводить до створення численних схем шахрайства.

Як відомо, впродовж 2012 року сума грошових переказів що надійшла в Україну від трудових мігрантів та національної діаспори склала 7,5 мільярдів доларів.

Зараз ви читаєте новину «Експерт: Фіскальні структури намагаються знімати гроші із усього, грошові перекази — не виняток». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі