середа, 03 червня 2009 10:30

Україна заборгувала Росії за газ півмільярда доларів

Україна заборгувала Росії за газ півмільярда доларів

Борг України перед Росією за постачання газу в травні поточного року в даний момент складає $500 млн. Про це заявив міністр палива і енергетики України Юрій Продан.

"На даний момент, наскільки мені відомо, нам залишилося (заплатити – Gazeta.ua) $500 млн... до 7-го числі є ще час, і я думаю, що ці гроші будуть знайдені", - сказав міністр в середу в інтерв"ю журналістам перед засіданням уряду.

Коментуючи побоювання представників "Газпрому" щодо спроможності України розплатитися за травневі постачання газу, Продан заявив: "У нас часто з"являються такі заяви, але Україна завжди вчасно розраховувалася, і думаю, що так буде і надалі".

Раніше глава "Газпрому" Олексій Міллер заявляв, що "поки як і раніше немає ясності з тим, чи зможе НАК "Нафтогаз України" своєчасно і повністю сплатити рахунок за постачання газу в травні".

Як повідомлялось, ЄС відмовився допомогти Україні в оплаті за російський газ. Президент Єврокомісії Жозе Баррозу сказав, що "дуже складно з нашим нинішнім європейським бюджетом допомогти Україні".

За матеріалами: Інтерфакс, Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Україна заборгувала Росії за газ півмільярда доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі