субота, 30 травня 2009 16:53

Рейтинг "Нафтогазу" понизили до рівня "негативний"

Рейтинг "Нафтогазу" понизили до рівня "негативний"

Міжнародне рейтингове агентство Moody`s Investors Service знизило загальний корпоративний рейтинг НАК "Нафтогаз України" за зобов"язаннями в іноземній валюті з B2 до Caa1 з прогнозом - "негативний".

Про це ідеться у повідомленні прес-служби Moody`s.

Згідно з повідомленням, зниження рейтингу пов"язане з переоцінкою в гіршу сторону фундаментальної кредитної якості компанії та враховує також фактор державної підтримки "Нафтогазу України".

На думку експертів агентства, на платоспроможність "Нафтогазу України" може негативно вплинути посилена політична напруженість в країні і погіршення української економіки, а також повільний прогрес у переговорах з Росією і "Газпромом" щодо оплати російського природного газу для закачування до підземних газосховищ.

Як повідомлялося, 15 травня Moody`s знизило корпоративний рейтинг НАК "Нафтогаз України" за зобов"язаннями в іноземній валюті з рівня B1 до B2. Компанія була залишена у списку на перегляд з можливістю подальшого зниження.

За матеріалом Економічна правда

Зараз ви читаєте новину «Рейтинг "Нафтогазу" понизили до рівня "негативний"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі