вівторок, 05 липня 2016 00:35

Україна та США узгодять позиції перед самітом НАТО – Чалий

Україна та США узгодять позиції перед самітом НАТО – Чалий
Фото: dt.ua

США й Україна планують скоординувати свої дії напередодні саміту НАТО у Варшаві. Про це повідомив посол України у Вашингтоні Валерій Чалий в ефірі "5 каналу".

"Перед візитом Джона Керрі очевидно, що розмова йтиме й про координацію наших дій як стратегічних партнерів перед самітом НАТО", – заявив дипломат.

За словами Чалого, держсекретар США Джон Керрі під час візиту в Київ 7 липня обговорить з українським керівництвом питання двостороннього співробітництва та євроінтеграції України.

Посол також розповів про фінансову допомогу США, яка призначається для зміцнення обороноздатності України. "У бюджеті цього року... ми отримали 330 мільйонів доларів тільки на сферу безпеки. Зокрема, 50 мільйонів на летальну зброю. Якщо буде прийняте політичне рішення, то це також може бути зроблено", – зазначив дипломат, нагадавши також про кредитні гарантії в 1 мільярд доларів, які США надає Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У НАТО доповнять допомогу Україні 40 напрямками

Раніше в Держдепі повідомили, що по дорозі до Варшави 7 липня Керрі відвідає Київ.

Саміт НАТО відбудеться у Варшаві 8-9 липня.

Зараз ви читаєте новину «Україна та США узгодять позиції перед самітом НАТО – Чалий». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі