пʼятниця, 18 березня 2022 00:09

Україна створила Національне бюро для контролю і обміну військовополонених

Україна створила Національне бюро для контролю і обміну військовополонених
Україна буде контролювати військовополонених. Фото: Українська правда

Україна створює Національне інформаційне бюро.

Основна мета бюро — збір усіма можливими способами та узагальнення даних про українських військовополонених, загиблих, зниклих безвісти, незаконно утримуваних РФ, у тому числі й мирного населення, заявила міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук, повідомив Офіс президента.

Таке рішення було ухвалене Урядом відповідно до норм міжнародного гуманітарного права.

17 березня з 21 години Національне інформаційне бюро запустило гарячу лінію для первинного збору інформації та комунікації з постраждалими: телефони 1648 та 0442878165

Українська сторона складатиме списки загиблих та військовополонених російських військових.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Скоро можемо почати обмін полоненими" - Венедіктова

Надалі буде створено щось на кшталт обмінного фонду і через структури міжнародного комітету "Червоного Хреста", який буде нейтральним посередником, буде надаватися інформація російській стороні.

Ця робота дозволить Україні вкотре довести злочини Російської Федерації та в перспективі активізувати процес обміну полоненими та тілами загиблих.

Росіян, які потрапили у полон, можна залучати до праці, але за трьох умов. Обміняти російських солдат на українських можна навіть під час бойових дій, якщо будуть політичні домовленості.

Зараз ви читаєте новину «Україна створила Національне бюро для контролю і обміну військовополонених». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі