четвер, 06 червня 2013 09:30

Україна сподівається на практичний результат від саміту у Вільнюсі - послання Януковича

Україна сподівається на практичний результат від саміту у Вільнюсі - послання Януковича
Янукович у своєму посланні в черговий раз назвав усі вигоди від асоціації з Євросоюзом. Фото: epochtimes.com.ua

Україна сподівається, що саміт Східного партнерства (запланований на листопад 2013 року) принесе практичні результати у питанні підписання Угоди про асоціацію Україна-ЄС.

Мова про це йде у щорічному посланні президента Віктора Януковича до Верховної Ради "Про внутрішнє і зовнішнє становище України у 2013 році", оприлюдненому на сайті глави держави у четвер.

"Ми очікуємо, що наступний саміт ініціативи "Східне партнерство" у Вільнюсі восени у 2013 р. принесе суттєві практичні результати для розвитку відносин України та Європейського Союзу, насамперед у питанні укладення Угоди про асоціацію", - підкреслюється в документі.

"Ця міжнародна угода за своїм змістом не має аналогів серед подібних угод, укладених Євросоюзом з іншими державами. Головна цінність цієї Угоди полягає у тому, що документ є орієнтиром у впровадженні всеосяжних внутрішніх перетворень в Україні", - йдеться у посланні.

Янукович підкреслює, що з підписанням Угоди про асоціацію Україна погодиться з чіткими зобов'язаннями щодо адаптації внутрішнього законодавства до європейського.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт розповів, на що піде Росія, аби зірвати євроінтеграцію України

"Беручи до уваги масштабність завдань, нам необхідно вже сьогодні впроваджувати відповідну нормативно-правову базу для їх виконання. Із цією метою у поточному році повинен бути розроблений національний механізм імплементації Угоди про асоціацію, включаючи створення ефективної системи координації цього процесу і підготовки відповідної програми імплементації Угоди", - зазначає глава держави.

У посланні також звертається увага на те, що практичною цінністю підписання Угоди має стати створення поглибленої зони вільної торгівлі, "яка буде передбачати гармонійну інтеграцію економіки України до спільного ринку ЄС".

Президент зауважує, що "введення безвізового режиму поїздок наших громадян до країн ЄС є для українського суспільства одним із найважливіших питань у відносинах Україна-ЄС".

"Саме тому забезпечення належної реалізації положень Плану дій щодо лібералізації ЄС візового режиму для України належить до головних пріоритетів діяльності української влади. Це передбачає масштабну роботу зі створення в Україні у максимально стислі терміни всіх передумов, необхідних для запровадження безвізового режиму короткострокових поїздок українських громадян до країн Шенгенського простору", - підкреслюється у посланні.

"Історичне розташування українського суспільства до європейських цінностей свободи і демократії і прагнення до повноцінного впровадження інноваційної моделі економічного розвитку є визначальними факторами для врахування Україною європейського досвіду та здійснення необхідних економічних і політичних реформ", - резюмує глава держави.

Зараз ви читаєте новину «Україна сподівається на практичний результат від саміту у Вільнюсі - послання Януковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі