середа, 05 червня 2013 19:54

Експерт розповів, на що піде Росія, аби зірвати євроінтеграцію України

Експерт розповів, на що піде Росія, аби зірвати євроінтеграцію України
Володимир Горбач: Росія може використовувати справу Тимошенко. Фото: dif.org.ua

Росія буде всіма можливими способами провокувати непідписання договору про асоціацію між Україною та Європейським Союзом.

Таку думку сьогодні на прес-конференції висловив аналітик Інституту Євроатлантичного співробітництва Володимир Горбач.

"Росія задіє суспільні рухи, кампанії, створені всередині України, які агітуватимуть проти ЄС, дискредитуватимуть українську владу в очах європейських політиків за допомогою певних "газових" речей, подальшої долі української ГТС. Росія може наполягати на тому, щоб Україна вийшла з Європейської енергетичної хартії, відмовилася від європейських стандартів в енергетичній сфері та створила спільне підприємство з "Газпромом" з управління ГТС", - сказав Горбач.

За його словами, Росія може також використовувати справу колишнього прем'єр-міністра Юлії Тимошенко.

"Можливо певне педалювання через свої лобістські структури та агентуру всередині української влади питання поглиблення політичних протиріч між президентом Януковичем та європейськими політиками. І відносно справи Тимошенко, і всього іншого", - вважає Горбач.

Зараз ви читаєте новину «Експерт розповів, на що піде Росія, аби зірвати євроінтеграцію України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

339

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі