середа, 28 лютого 2024 13:25

Україна підписала з Албанією договір про співробітництво

Україна підписала з Албанією договір про співробітництво
Україна та Албанія підписали договір про дружбу та співробітництво. Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський і прем'єр Албанії Еді Рама підписали в Тирані у середу договір про дружбу та співробітництво.

Про це 28 лютого повідомив Офіс президента.

"Країни розвиватимуть взаємовигідне співробітництво в галузі торгівлі, економіки, науки й технологій, культури, освіти, охорони здоров'я, засобів масової інформації, туризму та спорту. Передбачається встановлення комерційних контактів між державними та приватними підприємствами та організаціями двох держав", - сказано в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна підписала безпекову угоду з Данією

Україна й Албанія забезпечуватимуть розширення контактів між громадянами та державними й недержавними організаціями, профспілками, навчальними та культурними закладами, молодіжними та спортивними організаціями двох держав.

Сторони співпрацюватимуть у сфері раціонального використання природних ресурсів, охорони довкілля та застосування екологічно чистих технологій.

Також країни співпрацюватимуть у питаннях боротьби з тероризмом, організованою злочинністю, наркоторгівлею, торгівлею людьми, контрабандою всіх видів, зокрема й культурних та історичних цінностей.

28 лютого Зеленський прибув до Албанії для участі в саміті "Україна - Південно-Східна Європа". Там він зустрівся з прем'єр-міністром Албанії Еді Рамою. Політики обговорили нагальні оборонні потреби України та подальшу співпрацю в цій сфері, зокрема спільне виробництво зброї.

Зеленський подякував уряду та народу Албанії за підтримку України в боротьбі проти агресора, зокрема за ухвалення нового траншу військової підтримки.

Президент України також висловив сподівання, що Албанія й надалі прийматиме на оздоровлення українських дітей і допомагатиме з реабілітацією поранених захисників України.

Зараз ви читаєте новину «Україна підписала з Албанією договір про співробітництво». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі