понеділок, 04 вересня 2023 17:39

Україна має фотодокази, що дрони впали на територію Румунії

Україна має фотодокази, що дрони впали на територію Румунії
У Румунії заперечують падіння дронів. Фото: Олег Ніколенко

В України є фотодокази падіння російських дронів типу Shahed на території Румунії у ніч проти 4 вересня.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба сказав про це журналістам, повідомляє "Укрінформ".

"Я думаю, що конкретно в цьому випадку румунська влада зараз вивчає всі аспекти того, що відбулося. Безглуздо заперечувати, що туди щось упало. І ми авторитетно стверджуємо, з доказами, що це прилетіли дрони Shahed. Ми маємо фотодокази того, що там щось упало", – вказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Румунія "категорично заперечила" вибухи російських дронів на своїй території

Міністр додав, що зараз є намагання не загострювати "інтерпретації тих чи інших подій з боку партнерів, щоб не бути втягнутими в безпосередній конфлікт".

"У нас є фотодокази. Ми готові ними поділитися, але остаточні висновки робитиме румунська влада, яка потім має сказати, що вона з цим буде робити. Висновки зробити простіше, ніж потім щось із ними зробити. Через це така надобережна реакція", – підсумував Кулеба.

У ніч проти 4 вересня під час масованої атаки Російської Федерації на Одещину ворожі дрони-камікадзе Shahed впали та здетонували на території Румунії.

Це є черговим підтвердженням того, що російський ракетний терор становить величезну загрозу не лише безпеці України, але і безпеці сусідніх країн, зокрема держав-членів НАТО, повідомив речник МЗС України Олег Ніколенко із посиланням на інформацію Державної прикордонної служби України.

Зараз ви читаєте новину «Україна має фотодокази, що дрони впали на територію Румунії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі