понеділок, 04 вересня 2023 11:34

Спецтема: Війна Росії проти України

Російські дрони-камікадзе здетонували на території НАТО

Російські дрони-камікадзе здетонували на території НАТО
Російські БпЛА впали на територію Румунії сьогодні під час нічної атаки на Одещину. Фото: Facebook / Oleg Nikolenko

У ніч проти 4 вересня під час масованої атаки Російської Федерації на Одещину в районі Ізмаїльського порту ворожі дрони-камікадзе Shahed впали та здетонували на території Румунії.

Це є черговим підтвердженням того, що російський ракетний терор становить величезну загрозу не лише безпеці України, але і безпеці сусідніх країн, зокрема держав-членів НАТО, повідомив уранці в понеділок речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко із посиланням на інформацію Державної прикордонної служби України.

"МЗС України закликає партнерів прискорити забезпечення України додатковими сучасними системами протиракетної та протиповітряної оборони, бойовою авіацією, які посилять захист інфраструктури України, а також суміжних держав", – йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В румунському місті були вибухи під час обстрілу росіянами Одещини

В Міноборони Румунії також прокоментували атаку:

"Атаки російських безпілотників не становили будь-якої прямої військової загрози національній території або територіальним водам Румунії".

Окупанти у ніч на 4 вересня здійснили напад із південного та південно-східного напрямків: мису Чауда у тимчасово захопленому Криму та з міста Приморсько-Ахтарськ у РФ. Загалом у небі українські бійці зафіксували 32 дрони-камікадзе, які атакували Одеську та Дніпропетровську області. Сили оборони знищили 23 ворожі Shahed-136/131.

Росіяни вночі 3 вересня активно атакували південь Одещини, зокрема, Ренійський район. Повітряна тривога в області лунала 3 год. 24 хв. Ціллю ворога знову була портова інфраструктура. Відбулась бойова робота засобів ППО.

Сили оборони півдня України повідомили, що є влучання в припортову інфраструктуру, внаслідок чого виникла пожежа, яку вогнеборці оперативно ліквідували.

Попередньо відомо про двох постраждалих цивільних. Їм надано медичну допомогу.

Зараз ви читаєте новину «Російські дрони-камікадзе здетонували на території НАТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі