середа, 10 січня 2024 15:18

Спецтема: Війна Росії проти України

Україна і Литва спільно вироблятимуть зброю

Україна і Литва спільно вироблятимуть зброю
Президент України Володимир Зеленський і президент Литви Гітанас Наусєда у Вільнюсі. Фото: president.gov.ua

Україна і Литва домовились про спільне виробництво засобів оборони.

Йдеться, зокрема, про засоби боротьби з дронами. Про це повідомив президент України Володимир Зеленський після проведених переговорів з президентом Литви Гітанасом Науседою, повідомляє Gazeta.ua.

"Ми приділили значну увагу тому, як розвиваються події на фронті. Я вдячний за нову оборонну підтримку, про яку ми домовились. І не тільки за допомогу, а за спільне виробництво, зокрема засобів боротьби з дронами, та інших засобів, необхідних в обороні. Відповідні документи сьогодні укладені", - сказав Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський про Путіна: він не закінчить це, поки ми всі разом не закінчимо його

У перші дні повномасштабного російського вторгнення надана Литвою зброя зупиняла російські колони та знищувала окупанта, сказав президент України.

"Ваша підтримка є надзвичайно значуща. Зброя, техніка, потужні військові пакети, тренування українських воїнів, лідерство Литви у коаліції щодо розмінування території України - все це додає нам сил", - заявив Зеленський.

Володимир Зеленський вирушив із візитом до країн Балтії. Сьогодні президент України перебуває у столиці Литви Вільнюсі. Зеленський говоритиме з лідерами балтійських країн про безпеку, інтеграцію до ЄС і НАТО, співпрацю в галузі РЕБ і дронів, подальшу координацію європейської підтримки.

Литва передасть Україні боєприпаси і БТРи, повідомив Гітанас Наусєда.

Зараз ви читаєте новину «Україна і Литва спільно вироблятимуть зброю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі