неділя, 11 лютого 2024 15:52

Спецтема: Війна Росії проти України

Україна досягла паритету з Росією за кількістю дронів

Україна досягла паритету з Росією за кількістю дронів
Віцепрем'єр Михайло Федоров з FPV-дроном. Фото: Facebook.com/mykhailofedorov.com.ua

Україна уже має паритет з Російською Федерацією за кількістю дальніх дронів-камікадзе.

Про це сказав віцепрем'єр-міністр, міністр цифрової трансформації Михайло Федоров в інтерв'ю журналісту Іллі Кабачинському.

"Якщо говорити про нішу "шахедів" і дальніх дронів, я просто процитую Буданова (начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони. - Gazeta.ua). Він кілька днів тому в інтерв'ю сказав, що у нас є паритет по цих дронах. Я скажу, що це правда. У нас до десяти виробників, які виробляють дальні дрони-камікадзе", - сказав Федоров.

"Можна виробляти тисячі цих дронів. Уже вироблені тисячі, майже кожного дня десь щось палає на території Росії. І це можна масштабувати. За пів року ми наздогнали (Росію. - Gazeta.ua) за кількістю. Росія повинна розуміти, що ми будемо далі масштабуватися, і ми тільки почали", - заявив віцепрем'єр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: СБУ вночі вдарила дронами по двох НПЗ в Росії - джерела

"Ми будемо їх знищувати, поки вони будуть атакувати цим лайном нашу Україну", - сказав Федоров, показавши на Shahed.

"Наші партнери також дивляться, як дрони-камікадзе розвантажують системи ППО, і це є викликом для будь-якої системи захисту неба", - заявив віцепрем'єр.

Українська армія отримала у свої лави майже 20 тис. навчених операторів БпЛА, повідомив Федоров.

Торік у листопаді Збройні сили України отримали перші три тисячі FPV-дронів від спільного збору UNITED24, "Повернись живим" і monobank.

Зараз ви читаєте новину «Україна досягла паритету з Росією за кількістю дронів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі