пʼятниця, 09 лютого 2024 14:03

СБУ вночі вдарила дронами по двох НПЗ в Росії - джерела

СБУ вночі вдарила дронами по двох НПЗ в Росії - джерела
Вночі в Росії горів Ільський нафтопереробний завод. Фото: скріншот

Вночі проти 9 лютого на території РФ було атаковано відразу два нафтопереробних заводи.

Безпілотники Служби безпеки України вдарили по двох НПЗ у Краснодарському краї - Ільському та Афіпському. Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на джерела у силових структурах.

За даними спецслужби, на Ільському НПЗ сталася велика пожежа. Там уражено установку первинної переробки потужністю 3,6 млн тонн на рік. Без неї ворог не зможе виробляти дизпаливо для військових потреб. Ціна такої установки - $50 млн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Росії загорівся ще один нафтопереробний завод

Стосовно Афіпського заводу, куди також вдарили безпілотники, то наслідки атаки ще уточнюються.

Обидва об'єкти розташовані на відстані близько 20 км один від одного. За інформацією місцевих пабліків, росіяни навіть змушені були піднімати в небо літаки, але це не допомогло захистити важливі НПЗ.

"Такі заводи - цілком законні цілі. Вони не лише працюють на оборонку і забезпечують паливом російські війська, але є важливими для економіки РФ. Бо Росія - це Голіаф, який стоїть на нафтових ногах. Ми системно їх підрізаємо. І продовжимо робити це надалі, допоки Голіаф не впаде", - зазначило джерело.

У Росії заявили про масовану атаку дронів по території країни-агресорки у ніч на 9 лютого. Там традиційно стверджують, що знищили всі безпілотники.

За офіційними даними, об'єкти на території Росії атакували 19 БпЛА літакового типу. Їх нібито знищили над територіями Курської, Брянської та Орловської областей, а також над територією Краснодарського краю та акваторією Чорного моря.

Зараз ви читаєте новину «СБУ вночі вдарила дронами по двох НПЗ в Росії - джерела». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі