субота, 18 грудня 2021 20:55

Україна і Данія спільно будуватимуть кораблі

Україна і Данія спільно будуватимуть кораблі
Україна і Данія підписали меморандум про спільне кораблебудування. Фото: slovoidilo

Міністерство інфраструктури України та Міноборони Данії підписали Меморандум з питань співпраці щодо розвитку та посилення морського потенціалу України.

У рамках Меморандуму планується проєкт будівництва багатоцільових суден. Про це йдеться у повідомленні відомства у Facebook.

Виробництво повністю локалізують на території України, а понад 50% від обсягу замовлень буде виконано українськими підприємствами.

"Майбутні україно-данські судна будуватимуться на заводі в Україні, використовуючи передовий досвід у проєктуванні наших данських партнерів, а також сучасне обладнання. Сподіваюся на розвиток нашої співпраці з Королівством Данією, особливо у високотехнологічних проєктах", — сказав міністр інфраструктури Олександр Кубраков.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна та Франція побудують у Миколаєві п'ять прикордонних кораблів

Проєкт реалізують за підтримки уряду Данії та данської Експортної кредитної Агенції. Судна проєктуватимуть данські компанії відповідно до вимог замовника.

Будівництво першого судна MPV80 планують завершити до 2024 року. Воно зможе виконувати десятки функцій, серед яких і проведення пошуково-рятувальних робіт. Судно буде обладнане передовими розробками високотехнологічного спеціалізованого обладнання данських виробників.

У Чорному морі випробували українські патрульні катери "Суми" і "Фастів". 30 листопада вони вийшли в Чорне море.

Після ходових випробувань, які тривали 3 год., катери зайшли на військово-морську базу "Південь".

Зараз ви читаєте новину «Україна і Данія спільно будуватимуть кораблі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі