вівторок, 09 травня 2023 11:13

Спецтема: Війна Росії проти України

У Зеленського розсекретили головну задачу контрнаступу ЗСУ

У Зеленського розсекретили головну задачу контрнаступу ЗСУ
Збройні сили та інші складові Сил оборони України готуються до масштабного контрнаступу. Фото: facebook.com/petroporoshenko

Головна задача майбутнього контрнаступу Збройних сил України – це "обнулення залишків" морально-вольового духу російських громадян.

Водночас його не варто розглядати як велику вирішальну битву, адже це буде низка заходів, заявив радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк в телемарафоні "Єдині новини", передає Gazeta.ua.

Запланований контрнаступ ЗСУ – це питання багатьох подій, а не тижнів чи місяців. Одна подія може бути вдалішою, а інша – менш вдалою, зауважив Подоляк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни накопичують ракети, щоб зірвати контрнаступ ЗСУ – Буданов

Він порівняв розмови про очікування від контрнаступу з битвою за Середзем'я у голлівудському фільмі "Володар перснів", де нібито одна битва за Гондор все вирішить.

"Так не буває. З урахуванням інтенсивності та масштабу війни, з урахуванням ресурсів, які Росія сюди вкладає, в тому числі й мобілізованими, – це низка заходів", – наголосив радник голови ОП.

На його думку, процес "обнулення" морально-вольового духу росіян вже стартував. І громадяни РФ почали розуміти, що до влади у Росії привели людей, які "наробили проблем", вважає Подоляк.

1 травня міністр оборони Олексій Резніков заявив, що підготовка до контрнаступу Збройних сил Україні на фінішній прямій. За його словами, є три ключові фактори для успіху. Це озброєння, підготовлені й навчені захисники, які знають свій план, забезпечення наступу всіма необхідними речами.

Західні аналітики прогнозують, що новий контрнаступ ЗСУ може бути на південному напрямку – у бік Мелітополя на Запоріжжі. Місто розтащоване на перетині двох важливих автострад та критичної залізничної гілки. Це робить його вкрай важливим для постачання російських сил на півдні.

Щоб дістатися до адмінкордонів Криму, українській армії потрібно подолати 84 км до захопленого Мелітополя, заявляв головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

Зараз ви читаєте новину «У Зеленського розсекретили головну задачу контрнаступу ЗСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі