неділя, 10 вересня 2023 19:57

Спецтема: Війна Росії проти України

У Зеленського пояснили, що сигналізує візит Блінкена в Україну

У Зеленського пояснили, що сигналізує візит Блінкена в Україну
Візит держсекретаря США Ентоні Блінкена в Україну цього тижня сигналізує про два аспекти, сказав радник голови ОП Михайло Подоляк. Фото: ОП

Візит держсекретаря США Ентоні Блінкена в Україну цього тижня сигналізує про два аспекти.

Зокрема, він зміг на місці вивчити потреби України на цьому етапі війни. Про це в ефірі телеканалу Freedom сказав радник голови Офіса президента Михайло Подоляк.

"Перший – це абсолютний символізм, який має вкотре вбити всі конспірологічні версії і показати, що проукраїнська коаліція (в якій США є домінантною) буде максимально підтримувати Україну аж до фіналу в цій війні", – каже Подоляк.

Водночас ще один момент – Блінкен зміг на місці вивчити потреби України на цьому етапі війни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що потрібно знати про наступ ЗСУ та як його підтримати: стаття у Bloomberg

"У нього були хороші зустрічі і на рівні головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного, і на рівні президента України Володимира Зеленського. На них також обговорювалося, що на цьому етапі необхідно для прискорення просування ЗСУ", – додав Подоляк.

Подоляк каже, що на цьому етапі нам потрібні додаткові системи протиракетної оборони, щоб закрити небо.

"Тому що Росія використовує ракети для психологічного впливу на перебіг війни. Нам потрібні авіаційні інструменти. Президент неодноразово говорив, що поки Росія домінує в повітрі, наступ іде повільніше, ніж нам би хотілося", – зазначив радник голови ОП.

Ентоні Блінкен прибув у Київ 6 вересня. Заявив, що здійснює візит до України, аби засвідчити тривалу підтримку нашої держави і переконатися, що ми маємо все необхідне у довготривалій перспективі.

Після цього Міністерство оборони США оголосило про передачу Україні снарядів зі збідненим ураном.

Зараз ви читаєте новину «У Зеленського пояснили, що сигналізує візит Блінкена в Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі