четвер, 01 грудня 2011 18:56

У Вінниці підприємці вийшли на мітинг через одного

У Вінниці підприємці вийшли на мітинг через одного

1 грудня об 11.45 в двоповерховому торговельному центрі "Вишенський", що розташований на околиці спального мікрорайону Вишенка у Вінниці, продавці збираються на страйк.

Він мав розпочатися о 12.00 на площі Василя Стуса перед адміністративним приміщенням "Книжка". Продавці на першому поверсі продають овочі, фрукти, рибу, м'ясо. Згортати торгівлю не збираються, але домовляються, що половина йде, а інша торгує за них.

Продавець олії, масла й майонезу Оксана Тітова, 55 років, посилає на страйк свою дочку Наталю, а сама залишається торгувати.

"За місце плачу 1500 гривень оренди в місяць. В день чистої  виручки маю 150. Тому буду торгувати, а дочка хай йде", - каже.

На другому власниця ятки з жіночим одягом 30-річна Наталя Кушнір ховає манекен зі штанами у бутік. Закриває його білими ролетами-жалюзями і чіпляє скотчем листок "Переоблік влади".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вінницькі підприємці оголосили владі "переоблік"

"Мушу йти на страйк, бо інакше з нового року мені прийдеться взагалі закритися", - говорить Кушнір і загортається у синій в'язаний шарф.

На неї дивляться інші продавчині, які не закриваються.

"Наташка сама собі хазяйка, вирішила — пішла, а я реалізаторка, мені моя хазяйка не казала закриватися", - говорить жінка, що торгує дитячим одягом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Комітет з прав захисту громадян закликав українців вийти 1 грудня на страйк

"А толку з того? Ми минулого року теж ходили бастувати, але крім збитків нічого не добилися", - додає їй інша, що торгує жіночими кофтинами.

У Вінниці продуктовий ринок "Урожай" та ринок автозапчастин "Сатурн" відмовилися брати участь у акції протесту. Продавці кажуть, через те, що власники цих ринків — депутати і чиновники.

Зараз ви читаєте новину «У Вінниці підприємці вийшли на мітинг через одного». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі