пʼятниця, 03 червня 2022 14:24

У війні в Україні не буде переможців - ООН

У війні в Україні не буде переможців - ООН
Помічник генерального секретаря ООН, координатор Організації з кризової ситуації в Україні Амін Авад каже, що у війні Росії проти України не буде переможця. Фото: eastnews.ua

У війні Росії проти України не буде переможців.

Помічник генерального секретаря ООН, координатор Організації з кризової ситуації в Україні Амін Авад сказав про це з нагоди 100 днів російського вторгнення, повідомляє "Європейська правда".

"У цієї війни немає і не буде переможців. Радше ми стали свідками 100 днів того, що втрачене - життів, осель, робочих місць і майбутнього. Ми стали свідками руйнувань у містах і містечках, селах і селищах", - сказав Авад.

Він каже, що війна Росії проти України є порушенням Статуту ООН і територіальної цілісності України.

Авад розповів про допомогу від ООН. За останні 100 днів організація надала допомогу майже 8 млн осіб.

"Водночас ООН користається з кожної можливості пом'якшення глобальних наслідків руйнівного впливу війни на продовольчу безпеку, прагнучи розблокувати критично важливу торгівлю збіжжям і товарами вжитку", - додав помічник генсека ООН.

Він наголосив, що ООН прагне мирного розв'язання конфлікту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Незламність, відвага і сила: 100 днів героїчного протистояння України у фото

"Насамперед нам потрібен мир. Війна має завершитися зараз же", - підсумував Авад.

За 100 днів війни Збройні сили України звільнили від окупантів 1017 міст і селищ. 370 із них - уже розміновано, в інших працює ДСНС. Також поступово відновлюють транспортне сполучення у звільнених містах. Автомобільне сполучення відкрите у понад 700 населених пунктах.

Зараз ви читаєте новину «У війні в Україні не буде переможців - ООН». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі