пʼятниця, 03 червня 2022 13:25

Спецтема: Війна Росії проти України

100 днів боротьби: ЗСУ звільнили від окупантів понад тисячу міст і селищ

100 днів боротьби: ЗСУ звільнили від окупантів понад тисячу міст і селищ
Поступово відновлюється транспортне сполучення у звільнених містах. Фото: https://t.me/V_Zelenskiy_official

За 100 днів війни Збройні сили України звільнили від окупантів 1017 міст і селищ.

370 із них - уже розміновано, в інших - працює ДСНС. Про це на брифінгу заявив заступник голови Офіса президента Кирило Тимошенко, передає Gazeta.ua.

На деокупованих територіях Київської, Харківської, Чернігівської, Сумської та Житомирської областей вже розпочато перші роботи з відновлення житлових будинків та об'єктів соціальної інфраструктури.

Станом на сьогодні, 3 червня, 1194 об'єкти повністю відновлено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Незламність, відвага і сила: 100 днів героїчного протистояння України у фото

Також поступово відновлюється транспортне сполучення у звільнених містах. Автомобільне сполучення відкрите у понад 700 населених пунктах.

Медичні заклади працюють на 26% деокупованих територій. Продовольчі магазини працюють у понад 600 населених пунктах. У майже 300 містах і селах відновили роботу банки.

Він зазначив, що Харків тримає оборону.

"Кожного дня на вулиці Харкова, ризикуючи своїм життям, виходять комунальні служби, щоб навести лад у місті. Тільки за вчора комунальниками відновили понад 100 вибитих вікон, демонтували понад 27 пошкоджених дитячих майданчиків. Газопостачання відновили для майже 326 споживачів", - зазначив.

На дорогах Харківщини триває ямковий ремонт. Обсяг виконаних робіт становить понад 2,5 тис. кв. м.

Учора, 2 червня, відкрили рух для всіх видів транспорту автошляхом Київ - Дніпро.

Також зазначає, що кожного дня до Чернігова повертаються люди.

"Тому відновлена логістика залізничного сполучення є надзвичайно важливою. У мешканців Чернігова є можливість швидко дістатися потягом до Києва. Зараз між Києвом та Черніговом курсують три пасажирські поїзди за напрямками Київ - Вінниця - Івано-Франківськ", - каже.

Також відновили пасажирський рух між Черніговом і Славутичем.

Житомирщина відновлює зруйновану інфраструктуру. В обласному перинатальному центрі Житомира комунальні служби продовжують заміну вікон.

"У Сумській області ДСНС, комунальні та дорожні служби працюють безперервно, щоб якомога швидше привести міста та селища до ладу", - зауважує Тимошенко.

В Охтирці та Тростянці прибирають вулиці. На дорогах проводять ремонт.

"За дорученням керівника Офіса президента Андрія Єрмака на цьому тижні у співпраці з ЮНІСЕФ в Україні розроблено план відновлення зруйнованих шкіл до 1 вересня. По всій країні пошкоджено майже 20 відсотків шкіл та садочків. Ці заклади потрібно або повністю реконструювати, або зносити і будувати з нуля", - підкреслює.

Тимошенко зазначає, шо на Київщині триває боротьба з мародерством. Після деокупації національна поліція викрила 463 зловмисників.

"Проведена колосальна робота з відновлення електропостачання в усіх населених пунктах області. Тепер понад 260 тисяч споживачів знову зі світлом. При тому, що ще в березні було знеструмлено тисячу населених пунктів", - каже.

Тимошенко також додав, що щодня в Україну доставляють гуманітарні вантажі. Тільки за травень ввезено понад 126 тис. т гуманітарної допомоги.

У п'ятницю, 3 червня, президент Володимир Зеленський звернувся до українців з нагоди 100 днів спротиву масштабній російській агресії в Україні. І запевнив: перемога - за нами. Звернення глава держави записав біля свого офіса на Банковій у Києві. Поряд із ним стояли прем'єр-міністр Денис Шмигаль, керівник ОП Андрій Єрмак, радник останнього Михайло Подоляк та голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія.

Зараз ви читаєте новину «100 днів боротьби: ЗСУ звільнили від окупантів понад тисячу міст і селищ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі