понеділок, 08 квітня 2013 13:40

Спецтема: Українське бездоріжжя

У Тернополі водії провели похорон колес, вимагаючи ремонту дороги
10

Фото: Фото: 0352.com.ua

Урочисті поховання побитих на тернопільських дорогах коліс із дисками провели під стінами мерії, автодору та облдержадміністрації місцеві водії.

Такою акцією вони вимагали у влади взятися за ромонт доріг. Вважають, що у Тернопільській області вони найгірші в Україні.

"Раніше на роботу з дому я їхав 10 хвилин, а тепер – 40. Колеса не відлітають, бо їжджу акуратно, але диски рівняю регулярно. Ями по місту такі, що, як мінімум, 3-4 рази на день черкаю дном асфальт", - розповідає Gazeta.ua ініціатор акції "Податки є – доріг немає", тернопільський водій Віктор Андруньків.

У ході акції, яка відбулася 6 березня, автомобілісти під звуки траурного маршу принесли на чорних носилках під стіну владних установ колеса та траурні вінки.

"Напередодні акції домовилися зі студентами Теребовлянського музучилища, про те, що мають супроводжувати ходу і грати сумних пісень. Але їхньому директору передзвонили з області, і пригрозили, аби не допустив їх. Уже коли по них виїхав бус, музиканти відмовилися. Сказали, що не треба їм проблем перед державними екзаменами. Тож траурний марш грали з колонок", - каже Андруньків.

Колеса для акції дали місцеві водії. Разом із носилками і вінками їх залишили під адмінприміщеннями міської ради, облавтодору та держадміністрації.

Зустріч із міським головою активісти акції мали ще перед мітингом. Під час "поховання коліс" із ними поспілкувалися керівники автодору.

"Місцеві чиновники відмахуються тим, що 80% податків, які ми платимо, і які мали б іти на ремонт доріг, Київ розподілив на Донецьку і Дніпропетровську області. Водночас мер обіцяв, що ремонтувати дороги у місті скоро почнуть", - каже організатор мітингу.

Тернопільські автомобілісти планують створити громадську організацію, яка мала б контролювати якість ремонту доріг у місті.

Зараз ви читаєте новину «У Тернополі водії провели похорон колес, вимагаючи ремонту дороги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі